Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Vanilice
U starim dobrim vremenima svaka domaćica je redovno mesila ove jednostavne kolačiće. Male, bele i okrugle! Vanilice sa jednim tajnim sastojkom – mašću. Što duže potraju, to imaju lepši ukus i finiju teksturu koja se otapa u ustima ostavljajući za sobom samo uzdah i želju da se uzme još jedna. Mi vam donosimo tradicionalni recept na kojem bi vam pozavidele i staramajke.
Sastojci:

•    250 g masti
•    4 kašike šećera
•    1 žumance
•    1 celo jaje
•    Sok i rendana kora limuna
•    500 g brašna
Priprema:

Mast penasto umutiti, a zatim dodati žumance i jedno celo jaje, sok i rendanu koru limuna. Nakon toga dodati brašno i šećer, zamesiti testo i ostaviti sve da dobro odstoji.

Kada se testo „odmorilo“, na pobrašnjenoj dasci ga razvucite do debljine od jednog centimetra, pa vadite modlom male fine pogačice. Ređajte ih u podmazan pleh i pecite na laganih 180 stepeni oko 20 minuta. Pazite da ostanu bele! Pečene vanilice premažite pekmezom od kajsija (ili po želji) i sastavljajte dve po dve, pa ih uvaljajte sve u prah šećer zamirisan vanilom. Vanilice je najlepše jesti nakon nekoliko dana, s toplim mlekom, baš kao kod naših baka. Mada najčešće nestanu nakon samo nekoliko sati...
 
Nazad
Pogledaj još
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Kategorija: Supe i čorbe
Grašak bez mesa
Kategorija: Kuvana jela
Princes krofne
Kategorija: Torte i kolači