Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Posne bajadere
Sitni kolači su deo naše tradicije i njihovi recepti prenose se kroz generacije. Izazivaju svojim oblicima, bojama i ukusom. Posebno su pogodni zbog toga što ostavljaju dovoljno prostora za dekoracije baš po vašoj želji. Ako želite jednostavno i brzo da napravite ukusan desert preporučujemo vam posne bajadere.
Sastojci:

300 g posnog mlevenog keksa
·         200 g mlevenih oraha
·         250 g Dobro šećera
·         1 vanilin šećer
·         10 kašika vode
·         200 g posnog margarina
·         150 g posne čokolade za kuvanje
Za glazuru:
·         3 kašike Dobro šećera
·         3 kašike vode
·         3 kašike Dobro ulja
·         100 g posne čokolade za kuvanje

Priprema:

U šerpu sipajte šećer, vodu i šećer od vanile, pa kuvajte dok ne provri. Dodajte margarin i mešajte dok se margarin ne otopi. Potom dodajte mleveni keks i mlevene orahe, pa sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu podelite na dva dela. Jedan ostavite žut, a u drugi dodajte rastopljenu čokoladu. U pravougaoni pleh najpre sipajte deo sa čokoladom, a onda i drugi deo smese. Ostavite u frižideru. Glazuru od čokolade napravite tek kad se kolač u potpunosti stegne. U šerpicu sipajte ulje, vodu, šećer, margarin i čokoladu za kuvanje, pa mešajte na šporetu dok se svi sastojci ne sjedine. Dok je glazura topla prelijte je preko kolača i ostavite da se ohladi. Potom isecite bajaderu na kocke ili štanglice i poslužite.

Nazad
Pogledaj još
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Kategorija: Supe i čorbe
Princes krofne
Kategorija: Torte i kolači
Grašak bez mesa
Kategorija: Kuvana jela