Sastojci:
300 g posnog mlevenog keksa
· 200 g mlevenih oraha
· 250 g Dobro šećera
· 1 vanilin šećer
· 10 kašika vode
· 200 g posnog margarina
· 150 g posne čokolade za kuvanje
Za glazuru:
· 3 kašike Dobro šećera
· 3 kašike vode
· 3 kašike Dobro ulja
· 100 g posne čokolade za kuvanje
Priprema:
U šerpu sipajte šećer, vodu i šećer od vanile, pa kuvajte dok ne provri. Dodajte margarin i mešajte dok se margarin ne otopi. Potom dodajte mleveni keks i mlevene orahe, pa sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu podelite na dva dela. Jedan ostavite žut, a u drugi dodajte rastopljenu čokoladu. U pravougaoni pleh najpre sipajte deo sa čokoladom, a onda i drugi deo smese. Ostavite u frižideru. Glazuru od čokolade napravite tek kad se kolač u potpunosti stegne. U šerpicu sipajte ulje, vodu, šećer, margarin i čokoladu za kuvanje, pa mešajte na šporetu dok se svi sastojci ne sjedine. Dok je glazura topla prelijte je preko kolača i ostavite da se ohladi. Potom isecite bajaderu na kocke ili štanglice i poslužite.