Sastojci:
Testo
200 g putera
200 g šećera
4 žumanceta
300 g brašna
Šoljica mleka (oko 250 ml)
Svež kvasac veličine oraha
Fil
Džem od kajsija
4 belanceta
200 g šećera
200 g oraha
Priprema:
Testo
Umutiti omekšali puter sa šećerom, pa dodati žumanca i kvasac razmućen u mlakom mleku. Na kraju umešati brašno, pa umesiti glatko testo. Rastanjiti oklagijom u podmazan i brašnom posut pleh. Peći testo do pola u rerni na 180 stepeni, pa ga izvaditi i nafilovati.
Fil
Za fil pomešati otprilike 200 g džema od kajsija sa 200 g šećera i 200 g mlevenih oraha. Kada nafilujete koricu koju ste ispekli, odozgo sve preliti snegom od ulupanih belanaca, pa vratiti u rernu i na tihoj vatri dovršiti pečenje. Ohlađeno seći na štanglice!