Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Paradajz čorba
Paradajz čorba je staro ali vrlo ukusno jelo, za koje vam ne treba mnogo novca. Vaši ukućani će je sigurno obožavati bez obzira da li je pripremate od svežeg povrća ili od soka koji ste pripremili za zimnicu, pošto je čorba od paradajza jednako ukusna. Paradajz u svom sastavu broji dosta likopena, koji inače spada u jedan od najjačih i najefikasnijih antioksidanta. Posebna pažnja kada je čovekovo zdravlje u pitanju, posvećuje se kuvanom paradajzu i produktima napravljenim od njega.
Sastojci:

•    2 kašike maslinovog ulja
•    500 ml pasiranog paradajza
•    700 ml vode
•    1 kašičica šećera
•    2 čena belog luka
•    Sveža mirođija
•    Celerov list
•    1 kašika suvog biljnog začina
Vreme za pripremu:
15 min
Priprema:

Šećer kratko rastopiti na maslinovom ulju do zlatnožute boje i preliti pasiranim paradajzom i vodom. Dodati beli luk isečen na listiće, mirođiju, celer suvi biljni začin i pustiti da provri. Kada provri, kuvati još 10 minuta na laganoj temperaturi. To je sve! Prijatno!
 
Nazad
Pogledaj još
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Kategorija: Supe i čorbe
Princes krofne
Kategorija: Torte i kolači
Grašak bez mesa
Kategorija: Kuvana jela