Sastojci:
• 1 manji brokoli
• 1 praziluk
• 1 šargarepa
• 2-3 čena belog luka
• 100 ml kisele pavlake
• 10 g putera
• 1 kocka pileće supe
• So, biber, majoran po ukusu
Vreme za pripremu: 30 min
Priprema:
Na istopljenom puteru izdinstati praziluk isečen na kolutove. Zatim dodati zgnječene čenove belog luka i promešati kratko, tek da luk zamiriše. Paziti da ne zagori! Preko naliti malo vode, dodati šargarepu isečenu, takođe, na kolutove i brokoli na manje delove.
Zaliti vodom, toliko da prekrije povrće. Kad počne da ključa, dodati supu u kocki i dobro promešati, pobiberiti i malo dosoliti po ukusu. Kuvati kratko, 10-15 minuta, dok povrće ne omekša, zatim začiniti majoranom i dodati pavlaku. Promešati dobro par minuta kako bi se pavlaka otopila. Skinuti sa ringle i izvaditi sa strane 1, 2 cveta brokolija i dobro ih usitniti. Ostatak propasirati štapnim mikserom i vratiti usitnjen brokoli. Uživajte.