- 500 g pilećih bataka iz naše mesare
- 1 glavica crnog luka sa DIS pijace
- 1 čen belog luka sa DIS pijace
- 3 krompira sa DIS pijace
- 3 kašike Dobro pirinča
- 1 kocka Dobro pileće supe
- prstohvat Dobro mlevene paprike
- 2 kašike Dobro ulja
- 1 kašika putera
- biber po želji
- 1 jaje
- 2 kašike Dobro pavlake
- Po želji dodajte i malo graška i šargarepe sa naše pijace
A evo kako se pravi:
Oprane pileće batake sa kostima prelijte vodom i ostavite na ringlu. Kad voda provri prospite i sipajte novu toplu vodu. Dodajte ulje, biber po ukusu i malo putera. Ostavite da se kuva. Oljuštite luk, krompir i čen belog luka. Sitno ih isecite, pa dodajte u šerpu s batacima. Narendajte malo šargarepe, i dodajte sitne kockice krompira ili grašak. Stavite pirinač, kojeg ste prethodno oprali, kocku za supu i prstohvat mlevene paprike. Kada se bataci skuvaju, izvadite ih iz supe i odvojite od kostiju. Iskidajte meso i vratite u šerpu. Ako je neophodno, sipajte još tople vode. Kuvajte još nekoliko minuta, pa sklonite sa ringle. U drugoj manjoj posudi umutite jaje i kiselu pavlaku. Promešajte, pa sipajte malo čorbe i kad se ujednači, sipajte u šerpu sa čorbom. Isključite ringlu i sačekajte da se malo ohladi pre serviranja. Uživajte u domaćoj pilećoj čorbi. Prijatno!