Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Gusta pileća čorba
Pileća gusta čorba nije samo jelo. Često se kaže da je i lek zbog svih kvalitetnih prirodnih sastojaka koje ima. Za dobru pileću čorbu potrebno vam je kvalitetno domaće pileće meso koje možete naći u DIS mesari i malo strpljenja.
Sastojci:
  • 500 g pilećih bataka iz naše mesare
  • 1 glavica crnog luka sa DIS pijace
  • čen belog luka sa DIS pijace
  • 3 krompira sa DIS pijace
  • 3 kašike Dobro pirinča
  • 1 kocka Dobro pileće supe
  • prstohvat Dobro mlevene paprike
  • 2 kašike Dobro ulja
  • 1 kašika putera
  • biber po želji
  • jaje
  • 2 kašike Dobro pavlake
  •  
  • Po želji dodajte i malo graška i šargarepe sa naše pijace

Priprema:

A evo kako se pravi:

Oprane pileće batake sa kostima prelijte vodom i ostavite na ringlu. Kad voda provri prospite i sipajte novu toplu vodu. Dodajte ulje, biber po ukusu i malo putera. Ostavite da se kuva. Oljuštite luk, krompir i čen belog luka. Sitno ih isecite, pa dodajte u šerpu s batacima. Narendajte malo šargarepe, i dodajte sitne kockice krompira ili grašak. Stavite pirinač, kojeg ste prethodno oprali, kocku za supu i prstohvat mlevene paprike. Kada se bataci skuvaju, izvadite ih iz supe i odvojite od kostiju. Iskidajte meso i vratite u šerpu. Ako je neophodno, sipajte još tople vode. Kuvajte još nekoliko minuta, pa sklonite sa ringle. U drugoj manjoj posudi umutite jaje i kiselu pavlaku. Promešajte, pa sipajte malo čorbe i kad se ujednači, sipajte u šerpu sa čorbom. Isključite ringlu i sačekajte da se malo ohladi pre serviranja. Uživajte u domaćoj pilećoj čorbi. Prijatno!

Nazad
Pogledaj još
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Kategorija: Supe i čorbe
Princes krofne
Kategorija: Torte i kolači
Grašak bez mesa
Kategorija: Kuvana jela