Sastojci:
• 2 bataka sa karabatakom
• 700 g krompira
• 2 šargarepe
• 2 paprike
• 1 glavica crnog luka
• 2 čena belog luka
• 2 kašičice aleve paprike
• 6 kašika ulja
• 2 kašike brašna
• Šaka peršuna
• So, biber i tucana paprika po ukusu
• 1 kocka za supu goveđa ili pileća.
Priprema:
U šerpu sipati ulje, staviti piletinu i propržiti nekoliko minuta sa obe strane. Dodati šargarepu seckanu na kolutove, crni luk seckan na kockice i sitno seckan beli luk. Propržiti još par minuta. Zatim naliti vodom i staviti 2 kašike aleve paprike. Dodati tucanu papriku i biber po ukusu, pa poklopiti i čekati da proključa.
Kada prokuva, staviti kocku za supu i ostaviti da se kuva oko 30 minuta. Zatim ubaciti papriku sečenu na kocke i krompir sečen na četvrtine. Doliti vodu ukoliko je isparila. Ostaviti paprikaš da se kuva dok krompir ne bude skuvan. U činijicu sipati 150 ml vode, 2 kašike brašna, promešati i staviti u paprikaš kada je krompir skuvan. Dodati peršun i kuvati još par minuta. Probajte! Ukoliko nije dovoljno slano, posolite.