Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Boranija u mleku
Zelena boranija u ishrani zaista čini čuda! Ova mahunasta biljka je puna antioksidanata i esencijalnih hranljivih materija, kao i vlakana, proteina, omega 3 masnih kiselina, kalcijuma, gvožđa, flavonoida i karotenoida. Kao takva, zelena boranija je jedna od super namirnica koju svakako trebate često uvrstiti u jelovnik.
Sastojci:

•    450 g zelene boranije
•    1 šargarepa
•    1 koren peršuna
•    1 glavica crnog luka
•    1 supena kašika pavlake
•    1 jaje
•    250 ml mleka
•    So, začinska mešavina
•    List peršuna po ukusu.
Vreme za pripremu:
60 min
Priprema:

Očišćenu šargarepu i koren peršuna naseći na kolutove. Boraniju sipati u dublji sud, dodati šargarepu i koren peršuna, pa naliti vodom da ogrezne. Kuvati poklopljeno na srednjoj vatri dok povrće ne postane meko.

Kuvano povrće ocediti od tečnosti i začiniti ga solju, biberom i začinom po ukusu. Sipati ga u uljem blago podmazanu vatrostalnu posudu. Sitno naseckan crni luk izdinstati na malo ulja. Kada omekša i postane staklast dodati ga boraniji i sve blago izmešati.

U činijici umutiti jaje sa pavlakom. Dodati mleko i sve sjediniti. Preliti preko boranije. Vatrostalnu posudu staviti u prethodno zagrejanu rernu i pustiti da se zapeče na 180 stepeni. Boranija je gotova kada blago porumeni. Jelo posuti svežim seckanim peršunom. Uživajte!
 
Nazad
Pogledaj još
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Kategorija: Supe i čorbe
Princes krofne
Kategorija: Torte i kolači
Grašak bez mesa
Kategorija: Kuvana jela