Sastojci:
• 450 g zelene boranije
• 1 šargarepa
• 1 koren peršuna
• 1 glavica crnog luka
• 1 supena kašika pavlake
• 1 jaje
• 250 ml mleka
• So, začinska mešavina
• List peršuna po ukusu.
Vreme za pripremu: 60 min
Priprema:
Očišćenu šargarepu i koren peršuna naseći na kolutove. Boraniju sipati u dublji sud, dodati šargarepu i koren peršuna, pa naliti vodom da ogrezne. Kuvati poklopljeno na srednjoj vatri dok povrće ne postane meko.
Kuvano povrće ocediti od tečnosti i začiniti ga solju, biberom i začinom po ukusu. Sipati ga u uljem blago podmazanu vatrostalnu posudu. Sitno naseckan crni luk izdinstati na malo ulja. Kada omekša i postane staklast dodati ga boraniji i sve blago izmešati.
U činijici umutiti jaje sa pavlakom. Dodati mleko i sve sjediniti. Preliti preko boranije. Vatrostalnu posudu staviti u prethodno zagrejanu rernu i pustiti da se zapeče na 180 stepeni. Boranija je gotova kada blago porumeni. Jelo posuti svežim seckanim peršunom. Uživajte!