Sastojci:
• 3 krupna/srednje krupna patlidžana
• 400 g konzervisanog, oljuštenog paradajza
• 3-4 čena belog luka
• Ulje
• So, šećer
• Začinska mešavina od povrća
• Peršun
Priprema:
Očistiti patlidžan i iseći ga na kolutove. Staviti kolutove patlidžana u posudu, posoliti i preliti hladnom vodom. Ostaviti tako 20 minuta kako bi patlidžan postao vlažniji.
Nakon 20 minuta prosuti vodu, oprati kolutove i osušiti ih kuhinjskim ubrusom.
Fino zagrejati ulje za prženje. Uvaljajte komade patlidžana u brašno s obe strane i ubacite u vrelo ulje da se prže dok ne postanu zlatkasti.
U odgovarajuću posudu za pečenje stavite deo konzervisanog, oljuštenog paradajza. Izgnječite viljuškom još malo smesu i preko poređajte ispržene patlidžane. Preko patlidžana stavite i ostatak paradajza. Začinite solju, pospite šećerom i dolijte pola šolje vode. Pospite istucanim belim lukom i začinom od povrća.
Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo, dok se jelo ne zgusne i ostane na masnoći.
Pre serviranja garnirajte s peršunom.