Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Zapečeni patlidžan
Plavi patlidžan se u kuhinji može koristiti na beskraj načina, ali iz nekog razloga nije toliko prisutan u našoj kuhinji. Svima je poznato da je patlidžan sastavni deo đuveča, ali ga nećemo pronaći u još mnogo jela, što je slobodno možemo reći, čista nepravda. Bogatog i zanimljivog ukusa, jedinstvenog oblika i teksture, ne čudi zašto je patlidžan izuzetno prisutan u turskoj, indijskoj, kineskoj, bliskoistočnoj, ali i italijanskoj kuhinji. To je razlog zašto smo uvereni da je krajnje vreme da patlidžan počnemo da viđamo na našim trpezama mnogo češće.
Sastojci:

•    3 krupna/srednje krupna patlidžana
•    400 g konzervisanog, oljuštenog paradajza
•    3-4 čena belog luka
•    Ulje
•    So, šećer
•    Začinska mešavina od povrća
•    Peršun
Priprema:

Očistiti patlidžan i iseći ga na kolutove. Staviti kolutove patlidžana u posudu, posoliti i preliti hladnom vodom. Ostaviti tako 20 minuta kako bi patlidžan postao vlažniji.
Nakon 20 minuta prosuti vodu, oprati kolutove i osušiti ih kuhinjskim ubrusom.
Fino zagrejati ulje za prženje. Uvaljajte komade patlidžana u brašno s obe strane i ubacite u vrelo ulje da se prže dok ne postanu zlatkasti.
U odgovarajuću posudu za pečenje stavite deo konzervisanog, oljuštenog paradajza. Izgnječite viljuškom još malo smesu i preko poređajte ispržene patlidžane. Preko patlidžana stavite i ostatak paradajza. Začinite solju, pospite šećerom i dolijte pola šolje vode. Pospite istucanim belim lukom i začinom od povrća.
Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne bude gotovo, dok se jelo ne zgusne i ostane na masnoći.
Pre serviranja garnirajte s peršunom.
Nazad
Pogledaj još
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Kategorija: Supe i čorbe
Princes krofne
Kategorija: Torte i kolači
Grašak bez mesa
Kategorija: Kuvana jela