Sadržaj se učitava

PTP DIS DOO
Bulevar oslobođenja 1b, 11319 Krnjevo
Besplatan poziv
Kontakt centar: 0800 101 101
Odaberite željeni jezik
Odaberite željeni jezik
Pileće belo „3 sastojka“
Pileće belo meso se priprema na beskraj načina, ali se na kraju putovanja kroz različite recepte, uvek vraćate na osnovu koja nema mane. Jedan od najukusnijih načina da pripremite „pileće belo“ je ujedno i najjednostavniji. Mi vam ga prenosimo u narednih nekoliko kratkih redova.
Sastojci:

•    500 g pilećeg filea
•    1 kesica krem supe od pečuraka
•    200 ml pavlake za kuvanje
•    So, biber
Priprema:

Pileći file iseći na tanke šnicle koje ne treba lupati. U posudu istresti sadržaj krem supe i svaku šniclu fino uvaljati u supu, pa slagati u vatrostalnu posudu. Preliti pavlakom i u zagrejanoj rerni na 200 stepeni peći oko 30 minuta – sa poklopcem ili prekrivenu folijom.
Isključiti rernu i ostaviti još 15 minuta da se završi pečenje. Ko voli reš pečenu piletinu i bez krema, može skinuti poklopac i zapeći sve. Naš predlog je da ovaj „specijalitet“ služite uz bareni karfiol ili brokoli. Naravno, poslužiti i salatu.
 
Nazad
Pogledaj još
Supa od povrća sa knedlama od kukuruznog brašna
Kategorija: Supe i čorbe
Princes krofne
Kategorija: Torte i kolači
Grašak bez mesa
Kategorija: Kuvana jela